1 port ~ 6 points
1 svartrot
½ kålrot
2 morötter
½ stånd broccoli
½ tsk salt
2 dl ruccolasallad, grovhackad
1 tsk balsamvinäger
1 krm svartpeppar
Laxtopping
100 g tunna skivor rökt lax
1 dl keso - max 3%
rivet skal av en ½ lime
2 färska fikon
Skala svartroten och skär i stavar. Lägg den i kallt vatten. Skala kålrot och morötter, skär dem i lika långa stavar, dela broccolin i buketter. Koka först svartrot och kålrot i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Lägg i morötter och broccoli och låt allt koka ytterliggare 5 minuter. Låt rinna av. Lägg upp på tallrik med ruccola i botten och droppa över balsamvinäger, salt och peppar. Strimla lax och blanda med keso och limeskal, födela över salladen. Skär fikon i klyftor och lägg på salladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar