4 port
1 port ~ 6 points
25 g jäst
1 ½ dl vatten
1 msk olja
salt
1 bit stjälkselleri
1 gul lök
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul paprika
100 g champinjoner
100 g rökt skinka
30 g oliver
4 msk riven ost, max 17%
3 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 dl krossade tomater
Blanda jästen i vattnet, som värmts till 37 grader. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta till en deg och låt jäsa i ca 1 timma.
Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt selleri och hackad lök. Låt puttra i 5-10 minuter och krydda sedan.
Baka ut en stor alternativt 4 små pizzor. Bred på tomatsåsen och lägg på fyllningen. Grädda 10 minuter i 250 grader. Servera med en god sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar